Nals Margreid - Alto Adige

Land: 
Italië

Nabij Bolzano, in het Italiaanse Alto-Adige (Süd-Tirol) vinden we Nalles. Het is in dit pittoreske dorpje dat we de Kellerei Nals-Margreid (Cantina Nalles-Magre in het Italiaans) vinden. Het is een redelijk jong bedrijf dat in 1985 hun start kende door de samenvoeging van de kelders van Nalles (opgericht in 1932) en deze van Magre-Niciara (opgericht in 1954). Met slechts één enkel doel voor ogen: Uitgroeien tot één van de allerbeste wijnbouwers van de Strada del vino of Alto Adige. Aan dit project werken momenteel maar liefst 140 wijnboeren mee, samen goed voor een 150 ha aan wijngaarden. De filosofie van Nals Margreid werd verplicht overgenomen door alle wijnboeren. Het grootste respect voor de natuur en omgeving. Ziektes en parasieten mogen enkel bestreden worden met ecologische middelen. Het creëren van een natuurlijk evenwicht in de wijngaard is de sleutel tot garantie op succes.

De basis zijn dus goede en gezonde druiven. Deze worden in handen gebracht van supertalent Harald Schraft. De wijnmaker van Nals Margreid is een grootmeester in het creëren van wijnen van een grote energieke kwaliteit. Harald Schraft zijn wijnen zijn steeds gebrandmerkt door de terroir en met een mooi signatuur dewelke we kunnen omschrijven als verleidelijk en klassevol.

De 150 ha aan wijngaarden liggen op een hoogte van 200 tot 900 meter boven de zeespiegel. De koelere nachten bezorgen de druiven aldus een betere rijping. De aanwezigheid van de Dolomieten zal steeds zorgen voor een boost aan mineralen en finesse in de wijnen. De aanplant van druiven zijn deze eigen aan de streek. Een waaier aan Franse variëteiten staan er aangeplant in Alto-Adige. Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Grigio, Gewürztraminer (die hier zijn habitat vindt) in wit, Pinot Nero, Cabernet Sauvignon en Merlot in rood. De eigen authentieke druiven zorgen echter voor enkele mooie uitgesproken wijnen. Lagrein (bij voorkeur in de Riserva versie) is wellicht de meest kwaliteitsvolle. Andere zijn Schiava (rood), Müller Thurgau (wit) en Moscato Giallo (wit).
de signature wijnen van Nals Margreid zijn deze van het label Baron Salvadori.

Zichtbaar: 
Tijdelijk uitverkocht

Onze wijnen

Geen wijn gevonden voor dit domein.