
Aan de voet van de Pyreneeën ligt het kleine wijngebied Alt-Emporda. Het landgoed, gelegen in Vilamaniscle, bestaat al sinds 1333 en is sinds 1632 in handen van de familie Xifra. Vele eeuwen lang werden de druiven verkocht aan een coörperatie of werd er brandy van gestookt. In 2005 gooit Josep Xifra het roer om en investeert zijn hard verdiende geld in het dan vervallen wijngoed. Inmiddels is het huis en de ondergrondse wijnkelder in klassieke staat hersteld. Hij gebruikt er de beste percelen en de oudste stokken om zijn eigen wijn te produceren. Leuk is ook dat de kurken worden geproduceerd van bomen op het eigen landgoed. Een bezoek ginds leert je hoe belangrijk de terroir is voor de wijnen. Josep beseft dan ook zeer goed dat deze bodem van goudwaarde is en dat deze gekoesterd moet worden. Biologische wijnbouw is dus aangewezen. Enkel organische meststoffen worden gebruikt en alle chemische producten worden gemeden. De bodem bevat de typische llicorela (rode leisteen) en zorgt voor een hoge mineraliteit in de wijnen.