Laurent Miquel - Languedoc

Land: 
Frankrijk

We moeten ver in de tijd terug gaan om het ontstaan van het huis Laurent Miquel te tekenen. Meer bepaald tot in 1202! In dat jaar gaf Hugues de Cessenon, eigenaar van de Cazal Viel boerderij, zijn bezit aan de monniken van de Abdij Fontcaude. In 1791 werd Cazal Viel overgenomen door de familie Miquel. Het land rondom het huis was zeer vruchtbaar en het gebied werd gebruikt voor de jacht en voor het verbouwen van druiven. De wijn leverde in die tijd weinig op en bracht de familie Miquel daarom weinig rijkdom. Bijna 200 jaar later in 1970 wordt er in deze Zuid-Franse wijngaarden grootschalig Syrah verbouwd. Wijnmaker Henri Miquel, met de bijnaam ‘Monsieur Syrah’, brengt in 1980 zijn eerste jaargang uit als wijnmaker.
De familie Miquel plantte de eerste Viognier wijnstokken in 1992. De eerste oogst van deze Viognier druiven, in 1995, was een groot succes. De familie Miquel werd hierdoor gemotiveerd om nog meer van deze prachtige druiven te planten.
In 2009 kochten Laurent Miquel en zijn vrouw Neasa Corish Miquel het Château Les Auzines Lagrasse op het mooie land in de appellatie Corbieres.

Laurent Miquel heeft een duidelijk doel bij het maken van zijn wijnen! Elke vintage moet van een hoge kwaliteit zijn. Het benadrukken van zuiverheid, balans en mineralen bij alle wijnen zijn van cruciaal belang. En zoals het hoort is het minimaliseren van de impact van het werk op het milieu van zeer groot belang. Vandaag zet Laurent Miquel, achtste generatie ondertussen, het werk van zijn voorouders verder. Laurent Miquel gelooft sterk in de deelname van lokale en internationale specialisten op verschillende gebieden, zoals irrigatie, plantenvoeding en bodemonderzoek. Laurent Miquel gelooft niet in overdreven ingrijpen in deze aspecten. Voor hem is het vooral een kwestie van goede wijnstokken en een goed terroir; kleine rendementen, het hele jaar door hard werken in de wijngaard en respect tonen voor de bodem. Hij maakt dus een bewuste keuze voor duurzame landbouw in al hun wijngaarden. Dit betekent dat er elke dag speciaal aandacht wordt besteed aan de wijnstokken en de omgeving waarin deze groeien. Er is respect voor het land, een minimum aan menselijke handelingen in de wijngaard en constante verbetering van productietechnieken. Dit garandeert de echtheid en de kwaliteit van de wijnen van Laurent Miquel.

Zichtbaar: 
Tijdelijk uitverkocht

Onze wijnen

Geen wijn gevonden voor dit domein.