
La Combàrbia vinden we terug in Cervognano, een dorpje rond Montepulciano. Gabriele Florio besloot, samen met zijn vrouw Elisa, in 2016 het familiale domein van zijn schoonouders over te nemen. Het was de Elisa's grootvader die de eerste stokken plantte in 1960. De productie van La Combàrbia is beperkt tot ongeveer 22.000 flessen. Er zijn voor 15 hectare aan wijngaarden in eigendom. Ambitie naar uitbreiding in kwantiteit koestert Gabriele niet onmiddellijk. De kwaliteit van de wijn staat immers voorop en om deze te vrijwaren heeft hij graag de touwtjes in handen bij elke stap van het productieproces. Momenteel worden er wijnen gemaakt. Uiteraard de Vino Nobile maar eveneens een Rosso di Montepulciano en een witte en rode IGT wijn. De druiven in aanplant zijn buiten de Sangiovese, Cannaiolo, Mammolo, Cabernet Sauvignon, Malvasia, Trebbiano en Chardonnay.
De benaming la Combàrbia is de letterlijke vertaling van een kruispunt der wegen maar het heeft een diepere betekenis. Lokaal is het een ontmoetingsplaats tussen de lokale wijnbouwers waar ze 's avonds verzamelen rond een glas wijn en mijmeren over de dag. Het liefst van al met een kwinkslag.