Josep Foraster - Conca de Barbera

In de regio Conca de Barbera, een gebied met ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en architectonische rijkdom, ligt het plaatsje Montblanc waar wijnmakerij Mas Foraster sinds 1998 gevestigd is. Mas Foraster is een familiebedrijf waar biologische wijnen worden gemaakt uitsluitend met druiven van eigen stokken. Ze willen in de wijnen de ultieme uiting geven aan de smaken van hun land; wijnen met karakter en een diep mediterraans aroma. Samengevat: Een familiebedrijf, 100% eigen bodem, 100% ecologische verbouwd, 100% handproductie en 100% kwaliteit. 
Josep Foraster heeft in totaal 34 hectare aan wijngaarden, alle gelegen op zonnige hellingen van de Conca de Barbera, variërend van 370 tot 500 meter boven zeeniveau. Conca de Barbera kent een Continentaal-mediterraan klimaat met een groot verschil tussen dag en nacht. Alle wijngaarden van Josep Foraster zijn te vinden in de gemeente Monblanc. Hier vinden we bodems die gekenmerkt worden door diversiteit; rauwe landvorming, eroderende rivier Francol en haar zijrivieren de Anguera. Hogerop de hellingen van de 'Serra de Mirmar' zijn de bodems klei-kalksteen, met weinig voeding- en organische stoffen. Op hellingen van de 'Pradesbergen' vinden we bodems die kalkhoudend zijn met afwisseling tussen leisteen en rivierrotsen. Door de verscheidenheid aan terroirs hebben ze diverse variëteiten aangeplant: Trepat, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache blanc, Grenache noir, Chardonnay, Macabeo en Parellada en bewerken ze alle wijngaarden biologisch, geen gebruik van synthetische producten of herbiciden. De oudste stokken zijn 50 jaar en de jongste zijn in 2013 aangeplant.