
I Cipressi is een klein familiebedrijf, ontstaan in het begin van de jaren 1960, toen de familie Frangiosa van Campania naar Toscane verhuisde en een boerderij kocht, omgeven door de prachtige heuvels van Montepulciano. In het begin verkocht men enkel druiven aan wijnhuizen. Als hobby begon men zelf een kleine hoeveelheid wijn te maken als garagewijn. De kwaliteit was zeer hoog en de klanten vonden snel hun weg naar de familie. Luigi en zijn vader richtten in 1998 het wijnhuis i Cipressi op (uiteraard genoemd naar de vele aanwezige Cipressen). Het landgoed strekt zich uit over 6,5 hectare, waarvan de helft wordt gebruikt voor de productie van Vino Nobile di Montepulciano. Vandaag wordt I Cipressi beheerd door Luigi en zijn zoon Manuel. Ze werken er op een duurzame wijze volgens de biologische wijnbouw waardoor ze het hele proces zo natuurlijk mogelijk proberen te houden. Dit domein kan je dan ook een verborgen parel noemen. Hun kleinschaligheid houdt hen onder de radar. Wij kunnen dit enkel maar toejuichen!