I Cipressi - Nobile di Montepulciano

I Cipressi is een klein familiebedrijf, ontstaan in het begin van de jaren 1960, toen de familie Frangiosa van Campania (Zuid-Italië) naar Toscane verhuisde en een kleine boerderij kocht, omgeven door de prachtige heuvels van Montepulciano. In het begin verkocht de familie enkel druiven aan andere wijnhuizen en  werkte Luigi voor een lokaal wijndomein waar hij ervaring opdeed als wijnmaker. Hij begon als hobby zelf een kleine hoeveelheid wijn te produceren als garagewijn. Doordat de kwaliteit zeer hoog was vonden de klanten al snel jun weg naar de familie.  Luigi en zijn vader richtten in 1998 het wijnhuis i Cipressi op (uiteraard genoemd naar de vele aanwezige Cipressen). Het landgoed strekt zich uit over 6,5 hectare, waarvan de helft wordt gebruikt voor de productie van Vino Nobile di Montepulciano. Vandaag wordt I Cipressi beheerd door Luigi en zijn zoon Manuel. Ze werken er op een duurzame wijze volgens de biologische wijnbouw waardoor ze het hele proces zo natuurlijk mogelijk proberen te houden. Dit domein kan je dan ook een verborgen parel noemen. Hun kleinschaligheid houdt hen onder de radar. Wij kunnen dit enkel maar toejuichen!