Het Weingut Heinrich Hartl kunnen we vinden in Oberwaltersdorf, een wijndorpje temidden de Thermenregion. Gedurende zeven generaties is het domein in familiehanden. Heinrich Hartl beheert, samen met zijn vrouw Marie-Sophie, de 15 hectares eigen wijngaarden. Verder worden er nog 3 ha gehuurd. Er wordt in verhouding 70/30 rode/witte wijn geproduceerd. De rode druivenrassen in aanplant zijn Pinot Noir, St. Laurent, Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Merlot, Blauburger en andere lokale druivenrassen. In wit vinden we er dé specialiteit van Thermenregion, Rotgipfler. Verder is er Weissburgunder, Sauvignon Blanc, Muskateller, Chardonnay en Gewurztraminer. Heinrich Hartl is een uiterst gepassioneerd wijnmaker die perfect aanvoelt van hoe je de druif-eigen omgeving kan combineren met de modernste technieken van het wijnmaken. Zijn wijnen zullen steeds zacht en aromatisch zijn van rijpe (geen overrijpe) druiven. Ze bezitten steeds de nodige diepte. Hij schuwt geen experimenten om almaar het beste uit zijn wijnen te halen. De zoektocht naar de perfecte rijpheid van de druif, het spelen met de vinificatietemperaturen, het scheiden van de diverse percelen, de nodige afwisseling tussen inox en hout... Al deze facetten maken duidelijk waarom Heinrich Hartl wordt beschouw als één van de 'rising stars' onder de Oostenrijkse wijnbouwers.
De ultieme droom van Heinrich Hartl is:
1. De witte variëteit Rotgipfler op de wereldkaart te brengen!
2. Bezeten als hij is van de Pinot Noir... Het maken van Oostenrijks beste Pinot Noir!