Gualdo del Re - Toscana

Gualdo del Re kunnen we vinden in het nieuwe Toscaanse Mekka ‘Suvereto’. Deze appellatie ligt in de Val di Cornia (Maremma), een kleine vallei ten zuiden van Livorno dicht aan de Adriatische kust. Suvereto wordt in de wijnwereld wel eens het nieuwe Bolgheri genoemd. Net als in deze gelauwerde regio wordt er ook hier fantastisch werk geleverd met de Franse druivenrassen. Bovendien worden er nog eens prachtige wijnen van Sangiovese verbouwd.
Voormalige eigenaars Gualdo del Re (Nico Rossi en zijn vrouw Teresa) besloten in 2020 het wijndomein te verkopen en over te dragen aan de in Pistoia geboren ondernemer Mauro Gestri. Er werd wel gezorgd voor de nodige continuïteit! Barbara Tamburini, een van de bekendste en meest gekwalificeerde oenologen van Italië en de wereld (In 2019 werd ze door de Italiaanse Sommelier Foundation-Bibenda uitgeroepen tot 'Beste Oenoloog van het Jaar'), is al meer dan 20 jaar de wijnmaakster van het huis en is vandaag nog steeds actief aanwezig. Hierdoor zullen de wijnen dan ook niet inboeten aan kwaliteit.
Het domein heeft 45 ha aan wijngaarden die allen biologisch verbouwd worden. Deze wijngaarden staan beplant met de witte rassen Vermentino en Pinot Bianco en de rode Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Aleatico.