Gualdo del Re - Toscana

Land: 
Italië

Gualdo del Re is een klein familiebedrijf dat we vinden in het nieuwe Toscaanse Mekka ‘Suvereto’. We vinden deze appellatie terug in de Val di Cornia (Maremma), een kleine vallei ten zuiden van Livorno dicht aan de Adriatische kust. Suvereto wordt in de wijnwereld wel eens het nieuwe Bolgheri genoemd. Net als in deze gelauwerde regio wordt er ook hier fantastisch werk geleverd met de Franse druivenrassen. Bovendien worden er nog eens prachtige wijnen van Sangiovese verbouwd.
Eigenaars van Gualdo del Re zijn Teresa en Nico Rossi. Zij hebben de dagelijkse leiding samen met hun dochter Valentina. Ze worden vakkundig bijgestaan door één van de beste vrouwelijke oenologen, Barbara Tamburini. Zij is ondertussen reeds 15 jaar bepalend voor de constante hoge kwaliteit van de wijnen.

Hoewel Nico en Teresa reeds van de start ‘believers’ zijn van biologische wijnbouw hebben ze slechts van 2011 hun attest voor de witte wijnen. Voor de rode wijnen verkregen ze dit in 2014. Het domein heeft 45 ha aan wijngaarden. Deze staan beplant met de witte rassen Vermentino en Pinot Bianco en de rode Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Aleatico. Verder wordt er ook olijfolie geproduceerd en maakt men er een uitstekende Grappa.

Bovendien kan je er uitstekend overnachten in de agroturismo en serveren ze uitstekende gastronomische gerechten in hun restaurant.

Onze wijnen

Gualdo del Re 'Eliseo' Pinot Bianco 2018

Gualdo del Re ligt in Suvereto, wat wel eens het nieuwe Bolgheri genoemd wordt. De druiven worden er...
€11,30

Gualdo del Re Eliseo Rosso 2016

Gualdo del Re ligt in Suvereto, wat wel eens het nieuwe Bolgheri genoemd wordt. De druiven worden er...
€12,40

Gualdo del Re Valentina Vermentino 2018

Speelse en enorm frisse Vermentino uit de Toscaanse kustregio. De wijn is helder, zuiver, bleekgeel...
€12,70

Gualdo del Re Sangiovese 2012 Suvereto DOCG

Gualdo del Re ligt in Suvereto, wat wel eens het nieuwe Bolgheri genoemd wordt. De druiven worden er...
€31,80

Gualdo del Re 'I Rennero' Merlot 2011

Biowijn! Wat een parel is deze 100% Merlot alweer. 15 maanden rijping in eiken vaten gevolgd door 10...
€39,20