Fattoria di Petrognano - Chianti

Fattoria di Petrognano is sinds 1963 eigendom van de familie Pellegrini. Met Emanuele staat ondertussen de 4e generatie aan het roer. Hij doet dit samen met zijn vrouw en oenoloog Monica Rossetti. Ze willen constant de kwaliteit van de wijn verhogen door zich nadrukkelijk in te zetten voor zuiverheid en authenticiteit. 
Het mooie wijndomein bevindt zich op één van die typische karakteristieke Toscaanse heuvels, met uitzicht op de vallei van de Arno in Montelupo Fiorentino (40 km van Firenze en 75 km van Siena). Het hoofdgebouw ligt te midden van cipressen en olijfbomen, in een oase van rust en sereniteit. De 25 hectare aan wijngaarden, allemaal biologisch gecertificeerd, strekken zich uit rondom het domein op een hoogte van 250 - 300 meter boven de zeespiegel.
de wijnkelder is gebouwd met moderne apparatuur, zonder echter de traditionele wijnbouwtechnieken uit het oog te verliezen. Er zijn temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten, kleine barrières van Frans eikenhout en middelgrote vaten van 25 en 30 hl. De meest geproduceerde wijn is Meme, een ‘jonge’ Chianti die een traditionele vinificatie kent in roestvrij staal met een niet te lange macerate op de schil.