Fabre Montmayou - Mendoza

Land: 
Argentinie

Fabre Montmayou maakt deel uit van het Domaine Vistalba. Deze winery ligt in Lujan de Cuyo op zo’n goede 18 km ten noorden van Mendoza. Het domein dat omringt is door Malbec wijngaarden ligt op een hoogte van 1150 meter.
Eigenaar Hervé Joyaux Fabre werd geboren in Bordeaux. In de jaren ’90 startte hij met de winery. Zwaar onder de indruk van het potentieel van de Malbec kocht hij voornamelijk oude wijngaarden (eerste aanplant in 1908) en bouwde hij Fabre Montmayou uit naar het voorbeeld van Bordeaux.

Vandaag is het domein in het bezit van 88 ha wijngaarden dewelke hoofdzakelijk beplant zijn met de Malbec druif (53 ha). Naast de Malbec vinden we er voor 20 ha aan Cabernet Sauvignon, 10 ha aan Chardonnay en 5 ha aan Merlot. Bovendien startte men ook met een project in Patagonia.

De wijngaarden liggen allen in de omgeving van Mendoza en genieten van een perfecte ligging die een goede rijpheid van de druiven kunnen garanderen.  De wijnbouw wordt er met het grootste respect voor de natuur uitgevoerd. Mét de traditionele waarden en geen gebruik van herbicides. Om de balans in elke wingerd te krijgen wordt er kort gesnoeid en is er bovendien een groene snoei om een natuurlijke rendementsbeperking te garanderen.
Bij het oogsten worden de druiven in kleine bakjes verzameld en vervoerd naar het domein waar er een strenge selectie van de druiven volgt.

Zichtbaar: 
Tijdelijk uitverkocht

Onze wijnen

Geen wijn gevonden voor dit domein.