Esporão - Alentejo

Land: 
Portugal

Diep in de Portugese Alentejo in Reguengos de Monsaraz, nabij Evora vinden we de thuishaven van Herdade do Esporão. In het land der olijfgaarden en kurkeiken kunnen we het meest succesvolle Portugese wijnbedrijf vinden. Voor de naam Esporão moeten we terug gaan tot in 1267 wanneer het huidige symbool, de Torre (Defesa do Esporão) werd gebouwd. Het wijndomein kent zijn geboorte in 1973. José Roquette en Joaquim Bandeira slaan de handen samen. Vandaag is het bedrijf volledig in handen van de Familie Roquette waar heden ten dage op de achtergrond stevig wordt gewerkt naar een overname van de 2e generatie.
Het succes van Herdade do Esporão in zowel binnen- als buitenland klinkt als een sprookje maar is in realiteit het resultaat van hard en precies werken. Heden is dit een indrukwekkend landgoed met maar liefst 450 ha aanpalende wijngaarden een icoon in de ganse wereld. Er worden wijnen gemaakt van verscheidene levels, gaande van tafelwijnen tot de grootste gastronomische wijnen. Er is een reconversie bezig van een gedeelte van de wijngaarden naar een biologische wijnbouw. Medebouwer van de succesvolle wijnen is zonder enige twijfel wijnmaker David Baverstock. Sinds zijn komst is er een grote opwaardering in kwaliteit. Sedert enige jaren kreeg hij de hulp van Sandra Alves die voornamelijk de witte wijnen voor haar rekening neemt.
Naast wijnen worden er ook uitstekende olijfolies gemaakt en is er een voortreffelijk gastronomisch restaurant met prachtig zicht. Verder werd er in de Noordelijke Douro opgestart met het Quinta dos Murças.

De labels van de Reserva en Private Selection wijnen worden jaarlijks ontworpen door een Portugese kunstenaar.

Onze wijnen

Esporão PV Petit Verdot 2011

Einde stock - Laatste flessen! Nu 26,00 € ipv 32,00 €
De Petit Verdot is één van de vier monocastas van...
€26,00