Ch. De Brau - Languedoc

Land: 
Frankrijk

Gabriel en Wenny Tari zijn hun hart gevolgd en hebben zich in de omgeving van Cabardès, in Villemoustaussou, gesetteld en zijn er begonnen met de opstart van Château De Brau. Volgens eigen zeggen hebben ze er geen uitzonderlijk “terroir”. Wel een goede bodem voor wijnstokken, waarvan ze elke centimeter omgewoeld en verlevendigd hebben door het biologisch telen dat ze sinds twintig jaar toepassen. En een domein dat ze weer samengesteld hebben zoals het was in de voorgaande eeuwen, met zijn eigen logica en grenzen: de rivier ten zuiden en de “garrigue” ten noorden.

Eén van hun stellingen is dat de wijngaard moet niet noodzakelijk lijden om het beste te geven. Zoals wij, heeft ze een gezonde voeding, weinig stress et attentievolle zorg nodig. Alle jaren zijn niet uitzonderlijk. Er zijn de weersomstandigheden. En het onkruid dat ze nooit helemaal zullen kunnen beheersen. En de kleine dieren en de grotere dieren die hun deel willen. Biologisch telen is niet niets doen en toekijken hoe het onkruid groeit. Het is ook toekijken hoe het onkruid groeit. En observeren en trachten te begrijpen. En preventief ageren met gezond verstand en enkele eenvoudige producten, zwavel, koper, plantenpreparaten, plantaardige insecticiden. Op een levendige, met compost gevoede bodem. De moderne oenologie kan niet alles. Daarom zijn gezonde en rijpe druiven, goede druivensoorten, een moderne en propere kelder en veel zorg, houten vaten en een beetje zwavel om de wijn te beschermen, wel voldoende.  

De wijngaarden liggen in de rug de Montagne Noire, aan de horizon Carcassonne en haar Cité en de prachtige Pyreneeën. Een nog mediterraans klimaat, maar al een beetje continentaal. De bodem bestaat uit kalkmergel en leem - kalksteenlagen in de diepte beperkt door zandsteenrots. Vele druivensoorten vinden hier goed hun plaats. Het is hun keuze er een groot aantal te verbouwen. Beroemde: Chardonnay, Roussanne, Merlot, Cabernet Sauvignon en Franc, Grenache, Syrah, Viognier, Pinot Noir, en andere onverdiend miskende: Egiodola, Fer Servadou, Petit Verdot …
Deze rijkdom maakt het hun mogelijk een volledig gamma wijnen te produceren – Vins de Pays en AOP Cabardès – kleine en grote cuvee’s, elk met zijn karakter. Een gamma dat zich uitbreidt volgens het ritme van nieuwe aanplantingen en de inspiratie van degenen die de wijn maken. Ze hebben in al die jaren de middelen om te creëren verbeterd: 40 hectaren biologisch geteelde   –    sinds 1989 door Ecocert gecertificeerde – wijngaarden, een met modern materiaal ingerichte kelder – pneumatische pers, koelapparatuur, ontristapparaat, roestvrijstalen tanks met temperatuurcontrole, air conditioning en houten vatenkelder.
De inspanning die in de wijngaard werd verricht om gezonde en evenwichtige druiven te verkrijgen wordt zodoende in de kelder verder gezet om reine wijnen te maken en te bewaren.
In Brau werkt een team. In de wijngaard is er Léon en Guy; Gabriel vinifiëert, zorgt voor de wijnen en maakt dat alles goed samen functioneert. Wenny ontvangt U op het domein of komt hun wijnen aan U voorstellen.

Onze wijnen

Château de Brau Pure Fer Servadou 2014

NU aan 7,68 € ipv 9,60 €!! = 20% korting OP=OP!! Biologische Fer Servadou. De 'Pure' reeks van Château...
€7,68