Château Pierre Bise - Loire

Land: 
Frankrijk

In 1959 kocht Pierre Papin op 50-jarige leeftijd het landgoed Pierre-Bise. In 1974 besloot zijn zoon Claude terug te keren naar zijn geboorteplaats en zijn vader te helpen. Uiteindelijk nam hij het domein over en breidde het uit tot 50 hectare.
Rochefort-sur-Loire is een dorpje in het noorden van het Coteaux du Layon-gebied. De wijnen worden op biologische wijze gemaakt. Claude hecht veel waarde aan het welzijn van de druivenstokken. Hij maakt optimaal gebruik van de verschillende microklimaten en grondsoorten. Zo heeft hij verschillende grassoorten aangeplant en grazen er schapen in de wijngaarden. Hij gelooft dat het terroir een belangrijkere rol speelt in de wijn dan de druivensoort. Hij prefereert een ‘vin de terroir’ boven een ‘vin de varieté’.
In de kelder wordt zo min mogelijk ingegrepen. De druiven worden zacht geperst in een traditionele Coquard pers en de alcoholische vergisting gebeurd door middel van inheemse gistculturen. De wijnen rijpen in barriques en grote eikenhouten vaten.

Zichtbaar: 
Tijdelijk uitverkocht

Onze wijnen

Geen wijn gevonden voor dit domein.