Casa Clara - Alentejo

In Serpa, op enkele kilometers van Moura, in het hart van Alentejo, ligt Herdade da Capela, één van de 2 eigendommen van Casa Clara. Het is een landgoed met 57 hectare serene heuvels en zachte hellingen, die aflopen naar het meer van Caliços de Pias. Herdade da Capela ligt in de subregio Moura, op de linkeroever van de rivier Guadiana. Casa Clara is in handen van de familie Roque do Vale. Ze zijn al drie generaties actief in de Alentejo. Carlos en Clara Roque do Vale besloten in 1977 om druiven te verbouwen op de familie eigendommen. In 2019 stapte Mariana Roque do Vale, de dochter van Carlos en Clara, mee in het project van Casa Clara.
Het terroir van de wijngaarden is gebaseerd op arme bodems, gedomineerd door kalksteen. Samen met het unieke klimaat van de regio bezit men hier de mogelijkheid om frisse, minerale en gestructureerde wijnen te produceren. Wijnmaakster van het domein is al meer dan 10 jaar Alexandra Mendes. Het is onder haar vakkundige leiding dat Casa Clara meer dan uitstekende Alentejo wijnen produceert.
De tweede eigendom van Casa Clara, Quinta D. Maria, ligt in Vidigueira en heeft 26 hectare wijngaarden en 40 hectare olijfbomen.

Onze wijnen