Brindlmayer Karl - Traisental

Weingut Karl Brindlmayer is gelegen in Traismauer-Wagram. Al meer dan 150 jaar is de familie Brindlmayer actief in de wijnbouw. Sedert 1984 is het Karl Brindlmayer Senior die het wijndomein beheert samen met zijn vrouw Christine en hun zoon Karl Brindlmayer Junior. De totale oppervlakte aan wijngaarden bedraagt 12 ha. Deze liggen in de DAC Traisental. Weingut Karl Brindlmayer streeft ernaar om jaar na jaar hoogstaande fruitgedreven druifeigen wijnen te maken. Ze doen dit met het grootste respect voor de natuur. Ze zijn dan ook gecertificeerd 'Nachhaltig Austria'  (duurzaamheid). De bodem van de wijngaarden zijn vooral rijk aan kalksteen en de voor de regio typische Löss (kwarts en kleimineralen). Het microklimaat dat er heerst zorgt steeds weer dat de druiven hun optimale rijpheid kunnen bereiken.
65% van de wijngaarden zijn beplant met Gruner Veltliner, 14% met Zweigelt, 5% met Riesling. Voor het overige staat er Gelber Muskateller, Rivaner, Chardonnay, Bouvier, Rossler en Blauer Portugieser aangeplant.

Het wijnbouwgebied Traisental staat vooral bekend om hun Gruner Veltliner en Riesling wijnen. De wijnen zijn vooral gekend voor het verfrissend, finesserijk, fruitig en mineraal karakter. Het wijngebied Traisental wordt in het noorden begrensd door de Donau en strekt zich aan beide zijden van Traisen tot aan St. Pölten. Direct aan de rivier de Traisen ligt het cultureel belangrijke wijndorp Traismauer. Wandelingen door de hooggelegen wijngaarden belonen de wijnliefhebber met een prachtig uitzicht.