Azul y Garanza - Navarra

Land: 
Spanje

Met Bodegas Azul y Garanza belanden we in het Parque Natural in Navarra, meer bepaald in de Bardenas Reales. De wijngaarden liggen dicht aan het plaatsje Carcastillo. Wie deze streek nog nooit heeft bezocht, zal zijn ogen niet geloven. Het natuurpark blijkt een ruig, dor en ogenschijnlijk onherbergzaam, semiwoestijnachtig landschap. Dik 42 vierkante kilometer groot, met soms spectaculaire ravijnen, hoogvlakten en steile rotspartijen met allures van een maanlandschap. Pal naast dit woeste natuurgebied, waar vele andere wijnproducenten al lang hun biezen hebben gepakt, vond het oenologenduo Maria Barrena en Dani Sanchez hun gedroomde stek. Ondanks hun jonge leeftijd had dit dynamische duo reeds veel kennis en ervaring gesprokkeld in de wijnwereld. Van Bourgogne over Australië, Argentinië en Zuid-Afrika tot in eigen land, Priorato.
In 2000 namen ze de wijngaarden over van Maria’s vader en kort daarna konden ze voor een habbekrats de verlaten bodega van de lokale coöperatie opkopen. Na een grondige modernisering herbergt de bodega nu een rist cementtanks met een totale capaciteit van 200.000 liter, verdeeld over tanks met een inhoud die schommelt tussen de 4.000 tot 20.000 liter. Die variatie biedt het grote voordeel dam men de druivensoorten bij de vinificatie kan scheiden in aparte cuves.
In totaal exploiteren Maria en Dani 40 hectaren wijngaarden, verdeeld over verschillende percelen nabij het natuurpark. De bodem- en klimaatcondities zijn quasi identiek als in dit woestijnachtige gebied. Ze opteren er voor de biologische wijnbouw en heeft pesticiden, insecticiden en kunstmest helemaal gebannen. Er komen enkel natuurlijke gisten aan te pas, en de wijn wordt niet gefilterd.

Zichtbaar: 
Tijdelijk uitverkocht

Onze wijnen

Geen wijn gevonden voor dit domein.