Andresen - Porto

Andresen is verre van een gekende naam voor de liefhebbers van de klassieke porto’s. Het is dan ook een traditioneel familiehuis dat mijlenver weg staat van de overgecommercialiseerde Portohuizen die je op elke uithoek van de wereld kan vinden. Daartegenover staat wel dat Andresen Port in de top 5 staat van de meest gereputeerde porthuizen. Daar waar kwaliteit primeert…
In 1845 richt Jann Hinrich Andresen het porthuis jhandresen op 19-jarige leeftijd op. Jan Hinrich is afkomstig van het noordfriese Waddeneiland Föhr (behorend tot Duitsland). Hij emigreerde op 14-jarige leeftijd naar Portugal en begon er te werken als leerling porthandelaar. Andresen werd in 1942 verkocht aan Albino Pereira dos Santos. Sinds 1962 is het diens zoon Mário Ruy Flores dos Santos die het dagelijks beheer runt. Bovendien zet hij tot de dag van vandaag de familietraditie, eigen aan het huis, trouw verder.
Alle portwijnen van het huis worden vandaag gevinifieerd in Quinta das Aranhas aan de Tua Rivier in hartje Douro. De opslag gebeurt zoals wettelijk voorgeschreven in Vila Nova di Gaia. De 40 ha aan wijngaarden zijn allen van de hoogste kwaliteit (A-Rated).
Het is trouwens onmogelijk zo maar een bezoek te brengen aan dit kwaliteitshuis. Je zal er enkel binnen raken op afspraak. Eens dit je lukt zal je terug in de 19e eeuw belanden en de passie horen fluisteren want… Andresen takes premium to a higher level!

 

Onze wijnen