Domaine Galévan Paroles de femme 2014

Bio-wijn van Grenache, Mourvèdre, Carignan en Cinsault. Geen houtlagering. Mooi intens donkerrood kleurend. Geurend naar zwarte kers, zoete kruiden, pittige specerijen en omgeven met florale, minerale en aardse toetsen. Verweven, droog en zacht met smaken van kers, aardbei, nootmuskaat. Naar het einde toe mineraal, vanille en rokerig.

Land: 
Frankrijk
Herkomstbenaming: 
Côte du Rhône
Type: 
Rode wijn
Stijl: 
Biologisch
Domein: 
Domaine Galévan - Rhône
€11,20
Druif: 
Grenache / Garnacha
Mourvèdre
Carignan
Cinsault
Afsluiting fles: 
kurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

De Wijn

Appellatie: Côtes du Rhône AOP

Ligging wijngaard: De wijngaarden liggen verspreidt rond het dorpje Courthézon. Ze liggen op een hellingsrug naar het zuiden georiënteerd.

Bodem: De bodem ligt bezaaid met de beruchte galets, de ronde keien. De onderbodem is vooral rijk aan kalk en klei.

Opbrengst per ha: 45 hl/ha.
Druiven: 60% Grenache, 20% Mourvèdre, 10% Carignan, 10% Cinsault.

Vinificatie: Na een manuele oogst komen de druiven terecht op de sorteertafel waar ze een strenge selectie ondergaan. Klassieke vinificatie met een maceratieperiode van 20 dagen.
Opvoeding: De wijn krijgt een opvoeding van 12 tot 15 maanden in betonnen cuves.

Wijnkennis proefnotities

Zicht: Mooi intens donkerrood kleurend.

Neus: Geurend naar zwarte kers, zoete kruiden, pittige specerijen en omgeven met florale, minerale en aardse toetsen.

Smaak: Verweven, droog en zacht met smaken van kers, aardbei, nootmuskaat. Naar het einde toe mineraal, vanille en rokerig.

Ons oordeel

Een dot van een Rhônewijn. Niet te zwaar, speels met mooi fruit. Zo eentje die je kan blijven drinken zonder dat je hem ooit beu wordt. Het bewijs dat er ook lekkere gewone Côtes du Rhône wijnen bestaan! Laat deze vrouw het maar heerlijk voor het zeggen hebben.

Potentieel: Ondanks dat er geen hout gebruikt wordt in deze wijn is hij niet zo vlug versleten. uiteraard is hij in zijn jeugd reeds zeer aangenaam in het glas. Te drinken voor zijn zesje levensjaar zou ik aanraden.

Gastronomie: Dit is zulke eerlijke, eenvoudig mooie wijn dat je best ook een dergelijke begeleider op het bord erbij zoekt. Een mooie entrecote met zijn braadjus geserveerd.

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...