Domaine Galévan L'Esprit Devin 2014

NU aan 11,60 € ipv 14,50 €!! = 20% korting OP=OP!! Bio-wijn van Grenache, Syrah en Mourvèdre. 13 maand houtlagering. Mooi intens donker kersenrood kleurend. Opwekkend geurenpallet met aroma's van myrtilles, zwarte bosbessen, kers, zoethout, gebrande specerijen en geroosterde toetsen. Vol, smakelijk met aanzienlijk krachtige tannine. De wijn bezit een prachtige texture, is optimaal in evenwicht, en is oh zo zuiver.

Land: 
Frankrijk
Herkomstbenaming: 
Côtes du Rhône Villages
Type: 
Rode wijn
Stijl: 
Biologisch
Domein: 
Domaine Galévan - Rhône
€11,60
Druif: 
Grenache / Garnacha
Syrah / Shiraz
Mourvèdre / Monastrell
Afsluiting fles: 
kurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

De Wijn

Appellatie: Côtes du Rhône Villages AOP

Ligging wijngaard: De wijngaarden liggen verspreidt rond het dorpje Courthézon. Ze liggen op een hellingsrug naar het zuiden georiënteerd.

Bodem: De bodem ligt bezaaid met de beruchte galets, de ronde keien. De onderbodem is vooral rijk aan kalk en klei.

Opbrengst per ha: 40 hl/ha.

Druiven: 60% Grenache, 20% Syrah, 20% Mourvèdre

Vinificatie: Na een manuele oogst komen de druiven terecht op de sorteertafel waar ze een strenge selectie ondergaan. Klassieke vinificatie met een maceratieperiode van 25 tot 30 dagen.

Opvoeding: De wijn krijgt een opvoeding van 13 maanden in Franse eiken vaten.

Wijnkennis proefnotities

Zicht: Mooi intens donker kersenrood kleurend.

Neus: Opwekkend geurenpallet met aroma's van myrtilles, zwarte bosbessen, kers, zoethout, gebrande specerijen en geroosterde toetsen.

Smaak: Vol, smakelijk met aanzienlijk krachtige tannine. De wijn bezit een prachtige texture, is optimaal in evenwicht, en is oh zo zuiver.

Ons oordeel

De geest van deze wijn is van zulke schone puurheid dat hij van start tot einde bekoort. Het is een kameleon want hoewel hij perfect kan dienen als begeleider van vele hoogstaande gastronomische gerechten is hij evenzeer de gastheer bij een verliefd koppeltje dat samen geniet van dit glas bij een knetterend haardvuur.

Potentieel: In zijn jeugd zal je de verscholen kracht erbij moeten nemen. Geen erg als je liefhebber bent van een stevig glas wijn. Kan je het geduld opbrengen hem enige jaren rust te geven dan deze wijn nog meer bekoren. Het is dan ook aan te raden deze wijn te drinken tussen zijn vierde en achtste levensjaar.

Gastronomie: Lamszadel, magrets de canard, een krokant gebakken duif uit Anjou, cerf bourguignon.

In de kijker: 
ja

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...