The Cup & Rings Godello Sobre Lias 2015

100% Godello van biologisch geteelde druiven, afkomstig van één wijngaard van 10. ha. Volledig met de hand geoogst in meerdere ‘tries’ voor optimale rijpheid. . De wijn is gemaakt door de Schotse Master of Wine Norrel Robertson, bijgenaamd ‘El Escocés Volante’ (The Flying Scotsman) i.s.m. Terras do Cigarrón in Monterrei, Galicië. De wijn vergist voor 20% op oude Franse eiken vaten met Bourgondische gistsoorten, die goed samengaan met rijping ‘sur lie’ (=’sobre lías’, op zijn eigen gistcellen) en bijdragen aan dat typische, vette, Bourgondische mondgevoel.
Het ‘Cup & Rings’-symbool wat op de fles afgebeeld staat, verwijst naar Keltische prehistorische stenen voorwerpen die dienden voor het vereren van de elementen. Dit symbool komt zowel in het Noord-Spaanse Galicië (daar ‘Pedra Do Criba' genoemd) als in Schotland voor

De wijn oogt Intens goudgeel. Rijp en romig van geur met licht rokerige toetsen. Verder citrus, gele pruim en een vleugje brioche. Mondvullend breed en boterzacht van smaak met zoete citrus, rijp geel fruit, een vette, Bourgondische textuur, mooie fraîcheur en een lange, subtiel mineralige afdronk. Heeft het karakter van een rijpe Pouilly-Fuissé.

Land: 
Spanje
Herkomstbenaming: 
Monterrei DO
Type: 
Witte wijn
Stijl: 
Biologisch
Domein: 
The Cup & Rings - Galicia
€11,90
Druif: 
Godello
Afsluiting fles: 
screwcap
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...