Castello Collemassari Rigoleto 2016

Een heerlijk frisse rode wijn van wijngaarden van 300 meter boven zeeniveau. Fermentatie tegen lage temperatuur en op roestvrij staal om zoveel mogelijk aromatische expressie te krijgen. Daarna rijpt de wijn 10 maanden, voor de helft op inox en voor de andere helft op 2 à 3 jaar barriques en tonneaux. Dit geeft een mooie levendige wijn met een neus met zoetige kruiden. De frisse sporen zijn van rood fruit. Zacht en rond van smaak met verfijnde zachte tannines en een aangename zuurtegraad. Gemaakt van 70% Sangiovese, 15% Ciliegiolo en 15% Montepulciano.

Land: 
Italië
Herkomstbenaming: 
Montecucco DOC
Type: 
Rode wijn
Stijl: 
Biologisch
Domein: 
Castello Collemassari - Toscana
€11,10
Druif: 
Sangiovese
Ciliegiolo
Montepulciano
Afsluiting fles: 
kurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...