Bruno Colin Chassagne Montrachet 1e Cru La Maltroie 2013

Geen bullshit over deze Chardonnay! Bruno Colin maakt enkel maar topproducten. Deze Chassagne is één van de beste Montrachets! Punt andere lijn… Zeer geparfumeerd bouquet met witte bloesem (linde), nectarine als meest uitspringend. Zeer gebalanceerd van smaak met een correcte spanning, voornamelijk citrusfruit en een niet opgevende finish. Enkel als je van ‘goede wijnen’ houdt!

Land: 
Frankrijk
Type: 
Witte wijn
Stijl: 
Conventioneel
Domein: 
Domaine Bruno Colin - Bourgogne
€55,60
Druif: 
Chardonnay
Afsluiting fles: 
kurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

De wijn

Appellatie: Chassagne Montrachet 1er Cru AOP

Ligging wijngaard: Het perceel La Maltroie ligt in Chassagne-Montrachet. Het perceel is 0,41 ha groot en de stokken hebben een leeftijd van om en bij de 30 jaar.

Bodem: De bodem is rijk aan klei en kalksteen.

Opbrengst per ha: 55 hl/ha

Druiven: 100% Chardonnay

Vinificatie: Manuele oogst. Er wordt geen gebruik gemaakt van cultuurgisten. Klassieke vinificatie in temperatuur gecontroleerde inox cuves.

Opvoeding: De wijn krijgt een houtlagering van 18 maand in Franse eiken vaten waarvan 1/3 nieuwe zijn.

Wijnkennis proefnotities

Zicht: Zuiver, helder en strogeel van kleur.

Neus: Zeer geparfumeerd bouquet met lindebloesem en nectarine als meest opvallende aroma's. Het hout is niet dominant merkbaar. Na het walsen komt er gekonfijte sinaas, gegrilde amandelen, peer, perzik en geroosterde tonen opzetten.

Smaak: Zeer gebalanceerd van smaak met een correcte spanning, voornamelijk citrusfruit. Romig en boterig middenrif om nadien opnieuw die perfecte fraïcheur over te nemen. Een niet opgevende minerale eindsprint kenmerkt de finish.

Ons oordeel

Geen bullshit, dit is gewoon een klassewijn! Deze Chassagne is één van de beste Montrachets! Punt andere lijn... Het is voornamelijk de onvoorstelbare perfecte balans die deze wijn vertoont die me deze stelling doet innemen. Enkel bestemt voor liefhebbers die van goede wijnen houden.

Potentieel: Lang! Dit is één van die bejubelde Bougogne wijnen die na wat ouderen enkel maar beter worden. Koester hem en geniet van deze wijn tussen zijn zesde en twaalfde levensjaar.

Gastronomie: Het plezier dat deze wijn je op zich schenkt is immens. Zijn tafelpartner moet minstens van hetzelfde allooi zijn. Persoonlijk verkies ik een perfect gegaarde tarbot in een champagnesaus. Maar evenzeer toepasselijk is zonder meer een sole meunière. Een in hoeveboter gebakken jonge griet etc... Probeer bij een gerijpte Chassagne eens een patrijs of een sappig gebraden fazant! Inzake kaas kan ik met veel plezier het type époisse aanraden.

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...