Bacalhoa Catarina 2018

De steeds heerlijk smakende Catarina is een wijn van 50% Fernão Pires, 40% Chardonnay en 10% Arinto. Fernão Pires en Arinto vergisten in inox cuves. De Chardonnay vergist in nieuwe Franse eiken vaten.Het is een wijn met een heldere strogele kleur en een zeer aromatische, maar verfijnde neus. Een delicaat vleugje hout, een licht exotisch fruit toetsje, grapefruit, een zachte kruidigheid en minerale aanvulling. Verfrissend, heerlijk vlot, droog en voldoende rijk van smaak. Opnieuw het subtiele hout, licht zesty en notig. Complexe en perfecte afdronk met een goede lengte.

Land: 
Portugal
Herkomstbenaming: 
Penninsula de Setúbal
Type: 
Witte wijn
Stijl: 
Conventioneel
Domein: 
Bacalhõa - Peninsula de Sétubal
€8,70
Druif: 
Fernão Pires
Chardonnay
Arinto
Afsluiting fles: 
kurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
6

De Wijn

Ligging wijngaard: De wijngaarden liggen verspreid in Azeitão, vaak aan de oevers van de Sado.

Bodem: Kalkhoudende leisteen bodem voor de Chardonnay, zanderige bodem voor de Fernão Pires en Arinto.

Gemiddelde leeftijd van de wijngaarden: Ongeveer 30 jaar oud.

Druiven: 50% Fernão Pires, 40% Chardonnay, 10% Arinto

Werk in de wijngaard: Machinale oogst. Elke druivenras wordt apart geoogst en behandeld.

Vinificatie: Fernão Pires en Arinto vergisten in inox cuves. De Chardonnay vergist in nieuwe Franse eiken vaten.

Opvoeding: De Chardonnay krijgt een lagering in nieuwe Franse eiken vaten gedurende 4 ½ maand.

Wijnkennis proefnotities

Zicht: Heldere strogele kleur.

Neus: De wijn heeft een zeer aromatische, maar verfijnde neus. Een delicaat vleugje hout, een licht exotisch fruit toetsje, grapefruit, een zachte kruidigheid en minerale aanvulling.

Smaak: Verfrissend, heerlijk vlot, droog en voldoende rijk van smaak. Opnieuw het subtiele hout, licht zesty en notig. Complexe en perfecte afdronk met een goede lengte.

Ons oordeel

Prinses Catarina doet haar naam alle eer aan! Dit is een heerlijk en vlot wijntje met voldoende karakter en een rijke smaak. Prijs/kwaliteit zit de verhouding pas helemaal perfect. Het is een wijn die gemaakt is om te bekoren.

Potentieel: De houtlagering van de Chardonnay heeft als doel de wijn meer body en structuur te geven. Niet om zijn houdbaarheidsdatum te lengen. De wijn is eenvoudigweg het beste in zijn jeugd. Het spreekt dan ook voor zicht dat je hem best drinkt op jonge leeftijd.

Gastronomie: Gegrilde sardientjes, scampi in een looksausje, fruits de mer, cataplana, diverse gerechten van gevogelte.

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...