Alberese Granducale 2015

Voluit moeten we Villa Fattoria Granducale zeggen! Het is een Sangiovese met een spiegelend robijnrode kleur met paarse rand. De geur verraadt zonder verpinken wat je mag verwachten van deze wijn: Fruit! Een zeer prettig gevoel van sappig klein rijp fruit waar de kersjes de bovenhand halen. Kriek, framboos en rode besjes vullen aan. Licht kruidig en een verborgen toetsje van zoethout. Soepele en bovenal aangename tannines, knap aanvullend zuurtje. Van bij de eerste slok is het fruit daar. De besjes en de kersjes zorgen voor een sappig, vlot mondgevoel.

Land: 
Italië
Herkomstbenaming: 
Morrelino di Scansano
Type: 
Rode wijn
Stijl: 
Biologisch
Domein: 
Alberese - Toscane
€9,20
Druif: 
Sangiovese
Afsluiting fles: 
kurk
Inhoudsmaat in liter: 
0,75 liter
Aantal flessen in doos: 
12

De Wijn

Appellatie: Morellino di Scansano DOCG

Ligging wijngaard: In Rispescia (Grosseto). De wijngaard is zo goed als volledig vlak, met invloed van het maritieme.

Bodem: Gemengde kalkrijke en kleigronden

Gemiddelde leeftijd van de stokken: -
Druiven: 100% Sangiovese

Vinificatie: Zowel manuele als machinale oogst. Vergisting in inox kuipen gedurende 12 dagen tegen 26°C.
Opvoeding: Malolactische gisting, lichte klaring en filtering. Botteling in de lente volgend op de oogst en rijping in de fles gedurende 3 maand.

Wijnkennis proefnotities

Zicht: Spiegelend robijnrood met paarse rand.

Neus: De geur verraadt zonder verpinken watje mag verwachten van deze wijn: Fruit! Een zeer prettig gevoel van sappig klein rijp fruit waar de kersjes de bovenhand halen. Kriek, framboos en rode besjes vullen aan. Licht kruidig en een verborgen toetsje van zoethout.

Smaak: Soepele en bovenal aangename tannines, knap aanvullend zuurtje. Van bij de eerste slok is het fruit daar. De besjes en de kersjes zorgen voor een sappig, vlot mondgevoel.

Ons oordeel

Wat is dit een prachtige vlot wegdrinkende wijn. Gewoon een complexloos  lekker fruitig glas wijn van bovendien een hoge kwaliteit. De perfecte dagdagelijkse partner.

Potentieel: Deze wijn is rijk aan prachtig fruit. Zorg dan ook dat je geniet van dit glas wanneer het fruit nog volop aanwezig is. In zijn jeugd dus. Drink hem bijgevolg voor zijn vijfde levensjaar.

Gastronomie: Perfecte partner bij een heerlijke malse steak en diverse pasta's. Neem geen te complexe gerechten maar kies deze wijn als partner bij gerechten met heerlijke eenvoudige smaken.

Zoeken

Winkelwagen

 
Even geduld...