Palmera - Valencia

Land: 
Spanje

Sinds 1987 had de eigenaar van deze wijngaard al een succesvolle wijngaard in het zuidwesten van Duitsland, in de regio Palatinate, waar vanf het prille begin de regels van de biologische landbouw gevolgd werden. Door de voorliefde voor Spaanse wijnen, nieuwsgierigheid en enige avontuurlijkheid kwam hij in Spanje terecht. In 1998 stichtte hij bodegas Palmera KG als manager en partner. Sinds dan begon hij in het zuiden ook biologische wijnen te maken. De wijngaarden van Bodegas Palmera groeien op een hoge vlakte in Utiel-Requeña, 75 km ten westen van Valencia. Ze bevinden zich op de hoger gelegen stukken van Utiel op zo’n 780 meter hoogte, waar het zonnig en droog is maar niet te warm.

De wijnbouw gebeurt volledig overeenkomstig de vereisten van het Spaanse comité voor Ecologische Landbouw; daarbij wordt consequent gestreefd naar goede kwaliteit van de druiven, o. a. door beperking van het rendement en door manuele pluk. Ook in de wijnkelder wordt maximale kwaliteit nagestreefd, door ecologisch verantwoorde technieken te combineren met de modernste technologie, met een aangepaste rijping in inox kuipen of in eiken vaten (Franse of Amerikaanse).

De bobal druif wordt bijna exclusief in Utiel-Requeña geproduceerd. Deze druif is net zo koppig als de mensen daar en past zich uitstekend aan aan de klimatologische omstandigheden. De wijngaard kan zelfs een jaar droogte overleven.

Onze wijnen

Bodegas Palmera Superior Bobal y Tempranillo 2014

60% Bobal en 40% Tempranillo. Het resultaat is een zeer evenwichtige wijn die de lokale warmte bezit,...
€8,30