Ferdinands - Gin

Het Duitse Saarland is wereldberoemd voor de wijncultuur, maar evengoed voor de productie van fruitlikeur. Ferdinand’s Gin is het resultaat van een samenwerking tussen twee gerenommeerde, traditionele producenten uit het Saarland. De familie Zilliken produceert riesling van internationaal niveau, de familie Vallendar produceert al sinds 1824 fruitschnaps in hun distilleerderij te Wincheringen-Bilzingen. In de gin wordt het beste dat de regio op vlak van kwaliteit te bieden heeft op magnifieke wijze gecombineerd.
Het Vakmanschap: De zorgvuldig handgeplukte Riesling afkomstig van de steile hellingen van de Saarburger Rausch wijngaard die tot het Zilliken domein behoort, is het geheim van de unieke smaak van Ferdinand’s Saar Dry Gin. Het vakmanschap van Master Distiller Andreas Vallendar, in combinatie met meer dan 30 perfect samengaande botanicals, zorgvuldig gekweekt of geplukt op hetzelfde domein, garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit voor dit product uit het Saarland, en biedt u een smaakbeleving buiten categorie.De regio gelegen op het drielandenpunt tussen Duitsland, Frankrijk en Luxemburg in het hart van Europa vormt zo de geboorteplaats van een uitzonderlijke gin waarvoor enkel de beste wijn van laatrijpe druiven aangewend werd om deze gin te infuseren. De botanicals en het uiterst aromatische fruit, uitsluitend afkomstig uit de regio, werden gebruikt om de stijl af te ronden en de complexiteit van de aroma’s te verhogen.