Dom. de Poulvarel - Rhône

Land: 
Frankrijk

Het getuigt van lef en doorzettingsvermogen om de Costières de Nîmes (Sernhac) als uitvalsbasis te kiezen voor het opzetten van hun levenswerk. Net dat is wat Pascal en Elisabeth Glas deden. Uiteraard heeft Pascal met zijn 25 jaar dienst bij diverse wijndomeinen de nodige bagage en ervaring… Uiteraard waren het de familiewijngaarden, in vervallen staat weliswaar… Maar toch, je moet het maar doen in het gebied dat bekend staat als de plas der Franse slobberwijntjes.
Startten deden ze in 1994 en vandaag, zoveel jaren later kunnen we enkel maar luidop applaudisseren voor hun keuze. Ze worden immers unaniem geroemd door de nationale en internationale pers en behoren tot de absolute top van de Costières. Samen heeft het koppel dan ook een metamorfose teweeg gebracht op het oude wijngoed. Nieuwe vinificatie installaties, de opgebouwde kennis en vooral de passie voor het vak hebben hier mee voor gezorgd.
De bodem leunt zeer nauw aan bij deze die we vinden in de Zuidelijke Rhône. Klei, kalk en de rolkeien waarmee de bodem bezaaid liggen. Het zal je dan ook niet verbazen dat wijngaarden (40 ha) bezaaid staan met de klassieke rassen zoals Grenache, Syrah, Mourvèdre en Carignan. Verder staan er ook nog de rode rassen Merlot en Cabernet Sauvignon en de witte rassen Viognier, Grenache, Roussanne en Sauvignon Blanc.

Onze wijnen

Domaine de Poulvarel Le Bouquet Blanc 2015

Wat een aangename verrassing is deze instapwijn van Domaine de Poulvarel! Zijn naam stemt prachtig...
€7,80

Domaine de Poulvarel Le Bouquet Rouge 2014

Le Bouquet rouge van Domaine de Poulvarel wordt gemaakt van 5 druivenrassen: 25% Grenache, 25% Syrah, 25...
€7,80

Domaine de Poulvarel Costières de Nîmes 2014

65% Syrah en 35% Grenache. Geen houtlagering. De wijn oogt mooi robijnrood. De neus biedt een bouquet...
€9,15

Domaine de Poulvarel Blanc 2016

Deze blend van Grenache Blanc, Roussanne en Viognier is voornamelijk een kwaliteitsvolle wijn. Hij...
€9,15

Domaine de Poulvarel Les Perrottes 2014

40% Syrah, 40% Grenache en 20% Carignan. 50% van de wijn krijgt een houtlagering gedurende 15 maand, de...
€13,90