Camossi - Franciacorta

Land: 
Italië

Hoewel de familie Camossi geboren en getogen is in het Franciacorta gebied zijn ze pas vanaf begin de 1990-jaren zelf begonnen met het produceren van de Franciacorta bubbels. Voordien waren ze, zoals velen, enkel wijnboeren die hun oogst telkens weer verkochten aan de andere producenten. Het is dus een zeer jong wijnbedrijf dat uiteindelijk de eerste fles in 1996 op de markt brachtten. In 2002 kwam de derde generatie aan het roer met Dario en Claudio Camossi. Ze engageerden met Nico Danesi een gedreven oenoloog die werkt volgens de TerraUomoCielo (Land, mens, hemel) methode. Een project dat werd opgestart door Giovanni Arcari. Camossi bezit vandaag 24 hectare aan wijngaarden die verspreid liggen in 3 deelgebieden van de Franciacorta: Erbusco waar het grootste gedeelte van de wijngaarden liggen, in Paratico; het westelijke gedeelte, dichtbij het Iseomeer, waar bijna uitsluitend Pinot Nero staat aangeplant en in Provaglio d'Iseo. Er worden ongeveer een 60.000 flessen per jaar gebotteld. Uniek is dat Camossi werkt via de Solouva methode. Hierbij wordt er geen rietsuiker meer toegevoegd maar enkel natuurlijke suikers afkomstig van de druif.

 

Onze wijnen

Camossi Franciacorta Extra Brut

De Chardonnay 70% en Pinot Nero 30% komen uit 3 verschillende wijngaarden: de Chardonnay komt in gelijke...
€25,80